Välkomna till Samurai Kids!
Respekt, hövlighet och koncentration är ledord i den japanska svärdfäktningskonsten Kendo. Nu satsar Visbyklubben på att utöka verksamheten genom att satsa på träning för barn mellan ca 8 till 12 år, Samurai Kids. Med bambusvärd och skyddande utrustning lär sig barnen på ett lekfullt sätt grunderna i japansk svärdsfäktning med attacker mot olika träffområden, fotarbete, koordinationsövningar och diverse samuraiinspirerade lekar. Även föräldrar eller anhöriga välkomnas att delta i träningen tillsammans med sina barn.
– Det är en fartfylld, varierande och rolig träning och ett bra alternativ till lagsporter, säger Krister Dahlström som är grundare av föreningen.
Tack vare ett Idrottslyftsmedel från Sisu-Gotland kan föreningen köpa in den utrustning som behövs för att kunna starta upp gruppen som börjar tisdagen den 8 november, vecka 45.
Samtidigt som barnen leker samurajer bygger de upp förmågan att koncentrera sig och lär sig uthållighet, precision och snabbhet vilket de har nytta av vad de än gör i livet.