Prova Kendo 2019…

Är du nyfiken att prova på Kendo är du varmt välkommen till oss!!!
Nybörjarintagning från den 15 januari 2019.

Kendoläger-96

Plats: Säve Nya Gymnastiksal
Samurai Kids (från ca 7-12 års ålder) tisdagar kl.18.30-19.45 från 15 januari.
Ungdoms/vuxengruppen (från ca 13 års ålder och uppåt) tisdagar Kl 18.30-20.00 samt lördagar kl.10.30-12.30

Info och anmälan till:
Samurai Kids: Rasmus 0732-416616
Ungdom/vuxen: Sonny 073-981 4467

Du får prova gratis två gånger innan du bestämmer dig om du vill fortsätta.
För priser se här: http://www.kenseikan.se/priser/

“Shinai” (Bambusvärd)
Klubben lånar ut Shinaier de första gångerna tills man bestämt sig för att fortsätta. Därefter gör klubben en gemensam beställning från England och när leveransen anländer tränar man med sin egen Shinai. Shinaien behöver oljas in och slipas med jämna mellanrum och detta kommer ni givetvis få lära er hur det går till. Bambusvärdet är en förbrukningsvara men tar man hand om det kan det hålla i flera år.

Första terminen tränar eleverna utan rustning med fokus på att öva in rätt huggrörelser koordinerat med det viktiga fotarbetet.
Stor vikt läggs på etikett (hur man agerar) i Dojon (träningslokalen), då vi tränar en traditionell vapen- och stridsteknik i modern form.
Andra terminen kommer eleverna fortsätta grundträningen (Suburi) samt succesivt mer och mer att träna med rustning. Det är först nu som det egentliga kampmomentet tar vid på allvar. Träningen blir nu mycket mer krävande konditionsmässigt men också mentalt då motståndaren attackerar tillbaks.
Träningen byger på samurajernas fäkteknik men i dagens samhälle tränar vi inte för att kunna besegra en fiende i strid, utan för att träna oss i intuitivt handlande, för att bevara lugnet i stressade situationer, balans, harmoni och koncentration, för ett allmänt intresse av Japan, japansk historia, japanska vapen och naturligtvis motionens, umgängets och sportens skull.