Prova Kendo hösten 2023

Nu välkomnar vi nya medlemmar att prova på vår spännande träningsform!!!
Från 2-16 september 2023 är du varmt välkommen att prova på kendo- svärdets väg.

Ring eller maila oss om att ni är intresserad så återkommer vi.
Varmt välkomna till oss!!!

//Styrelsen

Kendoläger-96

Info: Krister Dahlström 070-274 3412 eller Janne Nordstedt 070-789 4570

Du får prova gratis under perioden 2-16 september 2023 innan du bestämmer dig om du vill fortsätta.
För priser se här: http://www.kenseikan.se/priser/

Som ny medlem tränar du i vanliga långa träningsbyxor och t-shirt. Vi tränar barfota så du behöver inga skor. Ta med vattenflaska!!!

“Shinai” (Bambusvärd)
Klubben lånar ut Shinaier de första gångerna tills man bestämt sig för att fortsätta. Därefter gör klubben en gemensam beställning och när leveransen anländer tränar man med sin egen Shinai. Shinaien behöver oljas in och slipas med jämna mellanrum och detta kommer ni givetvis få lära er hur det går till. Bambusvärdet är en förbrukningsvara men tar man hand om det kan det hålla i flera år.

Första terminen tränar eleverna utan rustning med fokus på att öva in rätt huggrörelser koordinerat med det viktiga fotarbetet.
Stor vikt läggs på etikett (hur man agerar) i Dojon (träningslokalen), då vi tränar en traditionell vapen- och stridsteknik i modern form.
Andra terminen kommer eleverna fortsätta grundträningen (Suburi) samt succesivt mer och mer att träna med rustning. Det är först nu som det egentliga kampmomentet tar vid på allvar. Träningen blir nu mycket mer krävande konditionsmässigt men också mentalt då motståndaren attackerar tillbaks.
Träningen byger på samurajernas fäkteknik men i dagens samhälle tränar vi inte för att kunna besegra en fiende i strid, utan för att träna oss i intuitivt handlande, för att bevara lugnet i stressade situationer, balans, harmoni och koncentration, för ett allmänt intresse av Japan, japansk historia, japanska vapen och naturligtvis motionens, umgängets och sportens skull.