Prova Kendo Vt-22

Vi kommer dessvärre inte att kunna bjuda in nya medlemmar att prova på kendo i januari pga den ökande smittspridningen. Tidigare medlemmar kan nästan träna som vanligt men vi gör det med munskydd för att minimera smittspridningen. Se under fliken för ”träningstider” för aktuella tider!

//Styrelsen

Kendoläger-96

Info: Krister Dahlström 070-274 3412 eller Johan Hörlin 070-2277972

Du får prova gratis två gånger innan du bestämmer dig om du vill fortsätta.
För priser se här: http://www.kenseikan.se/priser/

Som ny tränar du i vanliga långa träningsbyxor och t-shirt. Vi tränar barfota så du behöver inga skor. Ta med vattenflaska och munskydd!!!

Covid-19

Kom ihåg: -Tvätta händerna, kom ombytt och använd inte omklädningsrummen, håll avstånd, för 13+ gäller munskydd under träningarna och framför allt stanna hemma om du har minsta symptom!!!

“Shinai” (Bambusvärd)
Klubben lånar ut Shinaier de första gångerna tills man bestämt sig för att fortsätta. Därefter gör klubben en gemensam beställning från England och när leveransen anländer tränar man med sin egen Shinai. Shinaien behöver oljas in och slipas med jämna mellanrum och detta kommer ni givetvis få lära er hur det går till. Bambusvärdet är en förbrukningsvara men tar man hand om det kan det hålla i flera år.

Första terminen tränar eleverna utan rustning med fokus på att öva in rätt huggrörelser koordinerat med det viktiga fotarbetet.
Stor vikt läggs på etikett (hur man agerar) i Dojon (träningslokalen), då vi tränar en traditionell vapen- och stridsteknik i modern form.
Andra terminen kommer eleverna fortsätta grundträningen (Suburi) samt succesivt mer och mer att träna med rustning. Det är först nu som det egentliga kampmomentet tar vid på allvar. Träningen blir nu mycket mer krävande konditionsmässigt men också mentalt då motståndaren attackerar tillbaks.
Träningen byger på samurajernas fäkteknik men i dagens samhälle tränar vi inte för att kunna besegra en fiende i strid, utan för att träna oss i intuitivt handlande, för att bevara lugnet i stressade situationer, balans, harmoni och koncentration, för ett allmänt intresse av Japan, japansk historia, japanska vapen och naturligtvis motionens, umgängets och sportens skull.